Publicaties

Clients and publications: De Volkskrant, Het Parool, Trouw, NRC Handelsblad, The Irish Times, De Morgen, VPRO, Natuurmonumenten, Gemeente Utrecht, Movares, Utrecht Marketing, Culturele Zondagen, Organisatie Oude Muziek, Sorgente, Berenschot, Woningcorporatie GroenWest, Binnenlands Bestuur, St. Antonius Ziekenhuis, Nederlands Blazers Ensemble, Wereldomroep, Cello Octet Amsterdam, Vredenburg Magazine, La Cadena, Het Filiaal Theatermakers, Zigt Sieraden, Reinaerde, Bed & Breakfast The Art Of Joy (Portugal) and many others.

Recommendations:

Marike van Gemert, Academie voor Praten met Kinderen, 25-4-2019:

Omdat ik eerder heel prettig heb samengewerkt met Remke, heb ik haar gevraagd om als fotograaf een beeldverslag te maken van mijn boekpresentatie van het 'Praktijkboek praten met kinderen over kindermishandeling'. Het was een feestelijke presentatie met een serieuze boodschap, voor ongeveer 100 personen. Remke heeft de warme en vrolijke sfeer en de bevlogenheid op het onderwerp als geen ander weten te vangen in beelden. Wat ik, naast haar geweldige foto's, zo fijn vindt aan Remke is dat ze tijdens een bijeenkomst geruisloos aanwezig is en aan de foto's te zien toch overal tegelijk was. Over de portretten die Remke daarnaast van me heeft gemaakt, krijg ik veel complimenten: ze zijn fris, echt en maken contact met degene die naar de foto kijkt. Ik kan Remke van harte aanbevelen als fotograaf!

Ineke van der Waal - Krijbolder, Gemeente Utrecht, 27-3-2017:

Wij hebben Remke Spijkers gevraagd foto’s te maken van Utrecht als diverse stad: met inwoners met en zonder beperkingen, met inwoners afkomstig uit meer dan 170 landen en met inwoners met verschillende seksuele voorkeuren. Remke heeft 100 foto’s gemaakt die treffend en tegelijkertijd onopvallend die diversiteit in beeld brengen. Hoewel het om het uiteindelijke resultaat gaat- de mooie foto’s! – was het soepel samenwerken met Remke. Zij werkt consciëntieus en is betrokken.